Dzisiaj jest: Środa, 05.08.2020 Imieniny: Marii i Stanisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ryż z warzywami i sosem sojowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ryżu basmati
  • 500 g  mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  sosu sojowego
  • 3 łyżki  oleju z orzeszków ziemnych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż opłucz pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj łyżeczkę soli i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 12 minut. Zdejmij z ognia i zostaw pod przykryciem.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj marchewkę z groszkiem i chwilę smaż mieszając. Następnie dodaj ryż, dopraw sosem sojowym, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Smaż jeszcze chwilę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE