Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g ryżu basmati
- 500 g mrożonej marchewki z groszkiem
- 1 sztuka cebula
- 1/2 szklanki sosu sojowego
- 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż opłucz pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj łyżeczkę soli i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 12 minut. Zdejmij z ognia i zostaw pod przykryciem.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj marchewkę z groszkiem i chwilę smaż mieszając. Następnie dodaj ryż, dopraw sosem sojowym, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Smaż jeszcze chwilę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis