Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Selerowe placuszki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka seler
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Seler oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Pietruszkę obierz, drobno posiekaj i dodaj do selera. Następnie wbij 2 jajka oraz dodaj bułkę tartą i wymieszaj. Powstałą masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Uzyskaną masę nakładaj porcjami na rozgrzany na patelni olej i smaż na złocisty kolor. Usmażone placuszki układaj na ręczniku papierowym, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki podawaj z kleksem śmietany.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE