Dzisiaj jest: Piątek, 04.10.2024 Imieniny: Rozalii i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Selerowe placuszki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka seler
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Seler oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Pietruszkę obierz, drobno posiekaj i dodaj do selera. Następnie wbij 2 jajka oraz dodaj bułkę tartą i wymieszaj. Powstałą masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Uzyskaną masę nakładaj porcjami na rozgrzany na patelni olej i smaż na złocisty kolor. Usmażone placuszki układaj na ręczniku papierowym, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki podawaj z kleksem śmietany.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE