Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 1 opakowanie ser camembert
- 40 g ser grana padano
- 1 sztuka cukinia
zielona - 1 sztuka cukinia
żółta - 2 sztuki pomidory
nieduże - 1 ząbek czosnek
- 2 łyżki oliwa
- 5 gałązek tymianek
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj go z oliwą, solą i listkami tymianku. Camembert pokrój w plastry.
- Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie pokrój na 6 równych kwadratów i ułóż je na blasze. Wierzch każdego placka posmaruj przygotowaną oliwą z czosnkiem i ułóż na nich kawałki camemberta. Wierzch oprósz serem grana padano.
- Cukinie i pomidory umyj, osusz, pokrój w plasterki i skrop pozostałą oliwą. Wymieszaj i rozłóż na cieście francuskim z serem.
- Tak przygotowane minitarty wstaw do piekarnika i piecz 15 minut w 180 st. C. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, wierzch oprósz serem grana padano i zapiekaj ponownie przez 15 minut.
Źródło przepisu: Moje smaki życia