Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 kostka twarogu
- 2 sztuki jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 kostka masła
- cukier
- bułka tarta
- sól
- olej
- cukier puder
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser przełóż do miski. Dodaj jajka, mąkę, cukier i 1/3 kostki masła. Utrzyj wszystko mikserem na gładką masę. Z powstałej masy formuj łyżką kluski i wkładaj je na osolony wrzątek z odrobiną oleju. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię.
- Bułkę tartą zrumień z cukrem pudrem na rozgrzanym pozostałym maśle. Polej kluski.
Źródło przepisu: Przyślij przepis