Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g makaron spaghetti
pełnoziarnisty2 sztuki jabłko
2 sztuki jajka
1 sztuka białko z jajka
1 łyżeczka cynamon
2 łyżki cukier brązowy
1 garść orzechy
1 garść rodzynki
1 łyżka serek wiejski
osączony1 szczypta sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka i białko ucieraj, aż powstanie gładka masa. Dodaj cukier oraz cynamon i delikatnie wymieszaj.
- Makaron gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedź, a następnie wlej masę jajeczną i starannie połącz.
- Jabłka obierz. Jedno jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a drugie pokrój w kostkę. Do makaronu dodaj owoce, orzechy i rodzynki. Wymieszaj.
- Uzyskaną masę przełóż do tortownicy o średnicy 16 cm. Na wierzch wyłóż serek wiejski. Piecz 40 minut w 160 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku