Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Smażone kluski śląskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • mąka ziemniaczana
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta  oregano
  • 1 szczypta  bazylii
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj, przeciśnij przez praskę. Masę wyrównaj, podziel na 4 części. Jedną część wyjmij i wypełnij lukę mąką. Dodaj gałkę, oregano, bazylię, sól oraz pieprz. Dodaj wyjęte wcześniej ciasto. Wyrób ciasto. Z powstałego ciasta formuj placuszki grubości 1 cm i smaż na głębokim oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE