Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Smażone kluski śląskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • mąka ziemniaczana
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta  oregano
  • 1 szczypta  bazylii
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj, przeciśnij przez praskę. Masę wyrównaj, podziel na 4 części. Jedną część wyjmij i wypełnij lukę mąką. Dodaj gałkę, oregano, bazylię, sól oraz pieprz. Dodaj wyjęte wcześniej ciasto. Wyrób ciasto. Z powstałego ciasta formuj placuszki grubości 1 cm i smaż na głębokim oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE