Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Smażone kopytka z suszonymi pomidorami i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  kopytek
  • 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
  • 3 łyżki  oleju z pestek winogron
  • 1/2 opakowania  szpinaku
  • 2 ząbki  czosnku
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory odsącz z zalewy i pokrój na kawałki. Opłucz i osusz liście szpinaku. Czosnek obierz i drobo posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim czosnek. Następnie dodaj kopytka i smaż przez 7 minut. Po tym czasie wrzuć pomidory oraz szpinak i podgrzewaj przez chwilę. Przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE