Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g kopytek
- 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- 1/2 opakowania szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory odsącz z zalewy i pokrój na kawałki. Opłucz i osusz liście szpinaku. Czosnek obierz i drobo posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim czosnek. Następnie dodaj kopytka i smaż przez 7 minut. Po tym czasie wrzuć pomidory oraz szpinak i podgrzewaj przez chwilę. Przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka