Dzisiaj jest: Środa, 30.11.2022 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Śniadaniowe placki z dżemem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki jajka
  • 350 ml  maślanki
  • 200 g  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki  oleju rzepakowego
  • 4 łyżki  dżemu truskawkowego
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Następnie dodaj maślankę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto (powinno być gęstsze niż naleśnikowe) i odstaw je na 40 minut.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wlewaj porcję ciasta i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor.
  3. Gotowe placki ułóż jeden na drugim i udekoruj dżemem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE