Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g makaronu spaghetti
- 250 dag pieczarek
- 1/2 sztuki cebuli
- 50 ml śmietany 18%
- 1.5 łyżek mąki
- 1/4 kostki rosołowej
- 125 ml wody
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki umyj, pokrój dość drobno. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem. Duś do miękkości na małym ogniu.
- Kostkę rosołową rozpuść w 125 ml wrzątku. Zalej bulionem miękkie pieczarki. Zagęść sos śmietaną wymieszaną z mąką.
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i rozłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem pieczarkowym.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka