Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Spaghetti z cukinią i bazylią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 kostka  bulionu warzywnego
  • garść świeżej bazylii lub 1 łyżka suszonej
  • makaron spaghetti
  • 10 dag  startego żółtego sera (najlepiej parmezanu)
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie obierz i pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zrumień na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj pokrojoną cukinię i smaż razem przez kilka minut.
  3. Wlej 3-4 łyżki wody i dodaj kostkę bulionu warzywnego. Wymieszaj i podsmażaj jeszcze 5 minut. Cukinia powinna się zeszklić, ale nie może się rozgotować. Dopraw do smaku bazylią.
  4. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przełóż go na talerz, dodaj cukinię i posyp parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE