Dzisiaj jest: Środa, 29.11.2023 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Spaghetti z cukinią i bazylią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 kostka  bulionu warzywnego
  • garść świeżej bazylii lub 1 łyżka suszonej
  • makaron spaghetti
  • 10 dag  startego żółtego sera (najlepiej parmezanu)
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie obierz i pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zrumień na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj pokrojoną cukinię i smaż razem przez kilka minut.
  3. Wlej 3-4 łyżki wody i dodaj kostkę bulionu warzywnego. Wymieszaj i podsmażaj jeszcze 5 minut. Cukinia powinna się zeszklić, ale nie może się rozgotować. Dopraw do smaku bazylią.
  4. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przełóż go na talerz, dodaj cukinię i posyp parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE