Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie makaronu spaghetti
2 sztuki średnie cukinie
2 sztuki cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
100 g tartego żółtego sera
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz, pokrój i podsmaż na oliwie. Kiedy zmiękną, dodaj pokrojoną w paseczki cukinię. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżkę masła. Smaż przez 10 minut.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i rozłóż na talerze. Na wierzch ułóż podsmażoną cukinię. Przed podaniem posyp tartym żółtym serem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka