Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 2 sztuki średnie cukinie
- 2 sztuki cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka masła
- 100 g tartego żółtego sera
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz, pokrój i podsmaż na oliwie. Kiedy zmiękną, dodaj pokrojoną w paseczki cukinię. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżkę masła. Smaż przez 10 minut.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i rozłóż na talerze. Na wierzch ułóż podsmażoną cukinię. Przed podaniem posyp tartym żółtym serem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka