Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Spaghetti z czerwoną soczewicą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 l  soku pomidorowego
  • 1 opakowanie  makaronu spaghetti
  • 1/2 szklanki  czerwonej soczewicy
  • sól
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • ser żółty do posypania
  • oregano
  • bazylia
  • chili
  • tymianek
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Papryki umyj, oczyść z nasion, a miąższ pokrój w kostkę. Sok pomidorowy wlej do garnka i dodaj pokrojoną paprykę.
  2. Soczewicę opłucz i dodaj do gotującego się soku pomidorowego. Gotuj wszystko razem przez 20 minut, aż soczewica zmięknie.
  3. Odsącz czerwoną fasolę i dodaj do garnka. Dopraw wszystko do smaku, wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.
  4. Na talerzach ułóż makaron i polej go sosem pomidorowym. Wierzch posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE