Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Spaghetti z pieczarkami i serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  sera z niebieską pleśnią
  • 400 g  spaghetti
  • 100 g  rukoli
  • 400 g  małych pieczarek
  • 200 ml  śmietany 18%
  • 25 g  masła
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki i czosnek pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj ser i śmietanę.
  2. Makaron ugotuj al dente i odcedź.
  3. Włóż go z powrotem do garnka, dodaj oliwę i listki rukoli. Podgrzewaj minutę na małym ogniu, mieszając.
  4. Połącz makaron z sosem pieczarkowo-serowym. Dopraw pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE