Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Spaghetti z sosem jogurtowo-brokułowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu spaghetti kukurydzianego
  • 1 sztuka brokuł
  • jogurt naturalny
  • 3 ząbki  czosnku
  • garść kiełków brokułu
  • 4 łyżki  płatków migdałowych
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • starty parmezan

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą.
  2. Brokuł podziel na różyczki, gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj brokuł i chwilę razem podsmaż. Następnie dodaj jogurt i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj wszystko na małym ogniu, aż jogurt zacznie bulgotać. Wymieszaj sos z makaronem.
  3. Migdały upraż na suchej patelni.
  4. Na talerz wyłóż makaron z sosem. Udekoruj różyczkami brokułu, kiełkami i płatkami migdałów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE