Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g makaronu spaghetti kukurydzianego
- 1 sztuka brokuł
- jogurt naturalny
- 3 ząbki czosnku
- garść kiełków brokułu
- 4 łyżki płatków migdałowych
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- starty parmezan
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą.
- Brokuł podziel na różyczki, gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj brokuł i chwilę razem podsmaż. Następnie dodaj jogurt i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj wszystko na małym ogniu, aż jogurt zacznie bulgotać. Wymieszaj sos z makaronem.
- Migdały upraż na suchej patelni.
- Na talerz wyłóż makaron z sosem. Udekoruj różyczkami brokułu, kiełkami i płatkami migdałów.
Źródło przepisu: Przyślij przepis