Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Spaghetti z sosem szparagowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 12 sztuk cienkich szparagów ze słoika
  • 100 g  makaronu
    Sos
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 150 ml  wywaru warzywnego
  • 50 ml  śmietany 30%
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wyłóż na talerz.
  2. Sos: Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i energicznie wymieszaj, by nie było grudek. Następnie dodaj śmietanę wymieszaną z wywarem. Mieszaj, aż sos zgęstnieje. Dopraw gałką muszkatołową oraz pieprzem. Dodaj pokrojone szparagi. Wymieszaj. Gotowy sos podawaj z przygotowanym wcześniej makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE