Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Świderki serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 150 g  tartego sera żółtego
  • 1 sztuka żółtko jajka
  • 1 łyżka  słodkiej śmietany
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozwiń na blacie dłuższym bokiem do siebie, nie zdejmując z papieru. Połowę ciasta posyp tartym serem. Złóż ciasto na pół przykrywając serowy farsz.
  2. Ostrym nożem pokrój ciasto w 2-centymetrowe paski. Sklej palcami ciasto na jednym z końców każdego paska. Następnie skręcaj paski ciasta formując świderki i sklej ciasto na drugim końcu.
  3. Gotowe świderki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, pozostawiając 2-centymetrowe odstępy.
  4. Żółtko wymieszaj ze śmietanką oraz szczyptą soli, a następnie posmaruj wierzch świderków. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE