Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 sztuka papryka żółta
- 1 sztuka papryka zielona
- 1 sztuka cukinia
- 1 sztuka bakłażan
- 2 sztuki marchew
młoda - 200 g pieczarki
małe - 1/4 szklanki olej
- 1 łyżka przyprawa do grilla
czubata
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki oczyść, umyj, osusz i pokrój na dość grube kawałki. Cukinię i bakłażan umyj, osusz i pokrój w grube ćwierćplasterki. Marchewki obierz i pokrój w plastry. Pieczarki oczyść, odetnij nóżki.
- Olej wymieszaj z przyprawą do grilla. Powstałą marynatą skrop warzywa i pieczarki. Odstaw na 30 minut. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie.
- Po tym czasie nadziewaj na patyczki przygotowane wcześniej składniki. Gotowe szaszłyki grilluj przez 20 minut, obracając co jakiś czas, by równo się upiekły.
Źródło przepisu: Moje gotowanie