Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szaszłyki wegetariańskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szaszłyki wegetariańskie najlepiej podawać z ulubioną sałatą lub pieczywa.

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 sztuka  bakłażan
  • 2 sztuki  marchew
    młoda
  • 200 g  pieczarki
    małe
  • 1/4 szklanki  olej
  • 1 łyżka  przyprawa do grilla
    czubata

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki oczyść, umyj, osusz i pokrój na dość grube kawałki. Cukinię i bakłażan umyj, osusz i pokrój w grube ćwierćplasterki. Marchewki obierz i pokrój w plastry. Pieczarki oczyść, odetnij nóżki.
  2. Olej wymieszaj z przyprawą do grilla. Powstałą marynatą skrop warzywa i pieczarki. Odstaw na 30 minut. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie.
  3. Po tym czasie nadziewaj na patyczki przygotowane wcześniej składniki. Gotowe szaszłyki grilluj przez 20 minut, obracając co jakiś czas, by równo się upiekły.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE