Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
400 g szparagi
6 sztuk jajka
2 łyżki mleko
2 łyżki masło
50 g rukola
1 garść tymianek
świeże listki1 sztuka chili papryczka
1 łyżka oliwa z oliwek
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki i ugotuj w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie przełóż je szybko do zimnej wody i zostaw do ocieknięcia.
- Jajka rozkłóć z mlekiem i dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim 4 omlety.
- Następnie na każdy omlet wyłóż kilka szparagów oraz rukolę i złóż omlety na pół. Podgrzej je przez chwilę w piekarniku. Gotowe omlety posyp posiekanym tymiankiem. Podawaj skropione oliwą i posypane pokrojoną papryczką chili.
Źródło przepisu: Smacznego!