Dzisiaj jest: Wtorek, 29.04.2025 Imieniny: Piotra i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szparagowe zawijańce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na szparagowe zawijańce można przygotować również w wersji mięsnej dodając do nich mięso z wędzonego kurczaka.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  szparagi
  • 6 sztuk  jajka
  • 2 łyżki  mleko
  • 2 łyżki  masło
  • 50 g  rukola
  • 1 garść  tymianek
    świeże listki
  • 1 sztuka  chili papryczka
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki i ugotuj w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie przełóż je szybko do zimnej wody i zostaw do ocieknięcia.
  2. Jajka rozkłóć z mlekiem i dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim 4 omlety.
  3. Następnie na każdy omlet wyłóż kilka szparagów oraz rukolę i złóż omlety na pół. Podgrzej je przez chwilę w piekarniku. Gotowe omlety posyp posiekanym tymiankiem. Podawaj skropione oliwą i posypane pokrojoną papryczką chili.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE