Dzisiaj jest: Sobota, 25.06.2022 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Szpinak zasmażany na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Świetny jako samodzielna potrawa lub dodatek.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  szpinak
    mrożony
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 20 dag  ser rokpol
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • 3 łyżki  olej
  • 1 łyżka  mąka
  • 2 łyżki  keczup
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy drobno posiekane (ważne!) cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, oprószamy mąką, zasmażamy razem, uważając, by mąka się nie zrumieniła, tylko straciła smak surowizny.
  2. Do zasmażki dodajemy lekko rozmrożony szpinak, smażymy odkryty, na średnim ogniu, cały czas mieszając, przez 5 minut.
  3. Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę połączoną z rozkruszonym serem, przyprawy, ponownie (często mieszając) zasmażamy przez 3-4 minuty.
  4. Podajemy gorący.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

szpinakprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE