Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki małe cukinie
6 sztuk średnich ziemniaków
1 sztuka jajko
3 łyżki mąki pszennej
wędzony łosoś w plastrach
rukola
sos balsamiczny
śmietana 18%
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinię umyj i bez obierania zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obierz, umyj i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Do powstałej masy dodaj jajko, sól, pieprz oraz mąkę i wymieszaj delikatnie. Z tak przygotowanego ciasta usmaż po 3 placuszki na porcję.
- Ułóż na środku talerza jeden placek, dodaj łyżkę śmietany, połóż plaster łososia i posyp rukolą. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników, tak by powstała wieża.
- Przed podaniem potrawę udekoruj sosem balsamicznym.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka