Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szwajcarskie rosti


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe cukinie
  • 6 sztuk średnich ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • wędzony łosoś w plastrach
  • rukola
  • sos balsamiczny
  • śmietana 18%
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i bez obierania zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obierz, umyj i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Do powstałej masy dodaj jajko, sól, pieprz oraz mąkę i wymieszaj delikatnie. Z tak przygotowanego ciasta usmaż po 3 placuszki na porcję.
  3. Ułóż na środku talerza jeden placek, dodaj łyżkę śmietany, połóż plaster łososia i posyp rukolą. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników, tak by powstała wieża.
  4. Przed podaniem potrawę udekoruj sosem balsamicznym.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE