Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tagliatelle z pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu
  • 1 pęczek  bazylii
  • 5 dag  tartego parmezanu
  • 3 łyżki  prażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  oleju ryżowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Następnie odcedź na sitku.
  2. Listki bazylii oderwij od łodyg, przepłucz. Utrzyj w moździerzu na pastę razem z orzeszkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i parmezanem. Następnie ciągle ucierając stopniowo dodawaj olej ryżowy. Przygotowany sos dopraw do smaku solą i wymieszaj z makaronem.
  3. Przed podaniem danie możesz posypać prażonymi orzeszkami pinii oraz udekorować listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE