Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tagliatelle z pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu
  • 1 pęczek  bazylii
  • 5 dag  tartego parmezanu
  • 3 łyżki  prażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  oleju ryżowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Następnie odcedź na sitku.
  2. Listki bazylii oderwij od łodyg, przepłucz. Utrzyj w moździerzu na pastę razem z orzeszkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i parmezanem. Następnie ciągle ucierając stopniowo dodawaj olej ryżowy. Przygotowany sos dopraw do smaku solą i wymieszaj z makaronem.
  3. Przed podaniem danie możesz posypać prażonymi orzeszkami pinii oraz udekorować listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE