Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
50 dag pomidorków cherry
2 sztuki czerwone cebule
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka zielona papryka
1/4 łyżeczki ziół prowansalskich
kilka gałązek bazylii
oliwa z oliwek
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płaskie naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Włóż pomidorki cherry, cebule pokrojone w piórka, cienkie paski papryki, posyp solą, pieprzem i suszonym ziołami. Wierzch polej oliwą.
- Zapiekaj przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C.
- Posyp listkami bazylii. Podawaj z bagietką, masłem czosnkowym lub ziołowym i zieloną sałatą.
Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację