Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 50 dag pomidorków cherry
- 2 sztuki czerwone cebule
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich
- kilka gałązek bazylii
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płaskie naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Włóż pomidorki cherry, cebule pokrojone w piórka, cienkie paski papryki, posyp solą, pieprzem i suszonym ziołami. Wierzch polej oliwą.
- Zapiekaj przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C.
- Posyp listkami bazylii. Podawaj z bagietką, masłem czosnkowym lub ziołowym i zieloną sałatą.
Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację