Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Talerz pieczonych warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  pomidorków cherry
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1/4 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • kilka gałązek bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Płaskie naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Włóż pomidorki cherry, cebule pokrojone w piórka, cienkie paski papryki, posyp solą, pieprzem i suszonym ziołami. Wierzch polej oliwą.
  2. Zapiekaj przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C.
  3. Posyp listkami bazylii. Podawaj z bagietką, masłem czosnkowym lub ziołowym i zieloną sałatą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE