Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 4 sztuki białe cebule
- 2 sztuki czerwone cebule
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1 szczypta przyprawy do pierników
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie cebule obierz, pokrój w piórka i duś do miękkości na oliwie, dodając przyprawy.
- Ciasto umieść w okrągłym naczyniu żaroodpornym. Na wierzch wyłóż masę cebulową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 10-15 minut.Posyp natką. Podawaj z surówką z buraczków, czerwonej kapusty i czarnymi oliwkami.
Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację