Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- Ciasto
1 sztuka i 1/2 szklanki mąki
1 sztuka jajko
100 g masła
2 łyżki śmietany
olej
- Farsz
4 sztuki jajka
1 sztuka cebula
300 g pieczarek
250 ml śmietany
250 g startego żółtego sera + do posypania
sól
pieprz
2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
2 łyżeczki oregano
2 łyżeczki kurkumy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto i włóż je na 25 minut do lodówki.
- Farsz: Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i podduś przez 15 minut. Białka ubij, wymieszaj z żółtkami, śmietaną, kurkumą, serem, pieczarkami i cebulą. Dopraw.
- Ciasto rozwałkuj, przełóż do natłuszczonej formy i nakłuj widelcem. Wyłóż farsz i piecz 30 minut w 180 st. C. Posyp serem i piecz jeszcze 10 minut.
Źródło przepisu: Przyslij przepis