Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tarta jajeczna z serem i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 100 g  masła
  • 2 łyżki  śmietany
  • olej
    Farsz
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 300 g  pieczarek
  • 250 ml  śmietany
  • 250 g  startego żółtego sera + do posypania
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki  oregano
  • 2 łyżeczki  kurkumy

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto i włóż je na 25 minut do lodówki.
  2. Farsz: Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i podduś przez 15 minut. Białka ubij, wymieszaj z żółtkami, śmietaną, kurkumą, serem, pieczarkami i cebulą. Dopraw.
  3. Ciasto rozwałkuj, przełóż do natłuszczonej formy i nakłuj widelcem. Wyłóż farsz i piecz 30 minut w 180 st. C. Posyp serem i piecz jeszcze 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE