Dzisiaj jest: Piątek, 01.07.2022 Imieniny: Haliny i Mariana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Tarta szpinakowa z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • sól
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • przyprawa uniwersalna w płynie
  • pieprz
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku
  • 4 sztuki jajka
  • 4 ząbki  czosnku
  • 250 g  pomidorków cherry
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • oliwa do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Formę do tarty wysmaruj oliwą i wyklej ciastem. Spód ponakłuwaj widelcem.
  2. Jajka wbij do miski, zmiksuj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz rozmrożony szpinak. Dodaj odrobinę przyprawy uniwersalnej w płynie, sól oraz pieprz.
  3. Powstałą masę jajeczno-śmietanową wylej na ciasto francuskie. Na wierzchu ułóż pokrojone w ćwiartki pomidorki.
  4. Tartę piecz 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE