Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- sól
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- przyprawa uniwersalna w płynie
- pieprz
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 4 sztuki jajka
- 4 ząbki czosnku
- 250 g pomidorków cherry
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- oliwa do formy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Formę do tarty wysmaruj oliwą i wyklej ciastem. Spód ponakłuwaj widelcem.
- Jajka wbij do miski, zmiksuj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz rozmrożony szpinak. Dodaj odrobinę przyprawy uniwersalnej w płynie, sól oraz pieprz.
- Powstałą masę jajeczno-śmietanową wylej na ciasto francuskie. Na wierzchu ułóż pokrojone w ćwiartki pomidorki.
- Tartę piecz 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników