Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 6 osób
Składniki
- Ciasto
- 500 g mąki
- 2 sztuki jajka
- 1 sztuka proszek do pieczenia
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- Farsz
- 1/2 kostki białego sera
- 1 opakowanie szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 100 g żółtego sera
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Wszystkie składniki wrzuć do miski i zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, a następnie ułóż na blasze posmarowanej olejem.
- Farsz: Ser żółty zetrzyj na tarce. Na rozgrzanym oleju przesmaż szpinak i dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozłóż równomiernie na cieście, posyp pokruszonym białym serem, a na wierzch wysyp żółty ser.
- Piecz 20 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka