Dzisiaj jest: Poniedziałek, 07.10.2024 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tarta ze szpinakiem i twarogiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 500 g  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka proszek do pieczenia
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • sól
    Farsz
  • 1/2 kostki  białego sera
  • 1 opakowanie  szpinaku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 g  żółtego sera
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Wszystkie składniki wrzuć do miski i zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, a następnie ułóż na blasze posmarowanej olejem.
  2. Farsz: Ser żółty zetrzyj na tarce. Na rozgrzanym oleju przesmaż szpinak i dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozłóż równomiernie na cieście, posyp pokruszonym białym serem, a na wierzch wysyp żółty ser.
  3. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE