Dzisiaj jest: Wtorek, 21.03.2023 Imieniny: Benedykta i Lubomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tartinki z pastą serową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  sera sałatkowo-kanapkowego tłustego
  • 200 g  ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie  rukoli
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  łuskanych pestek słonecznika
  • 6-8 sztuk pomidorków cherry
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozwałkuj i wytnij z niego 8-centymetrowe koła. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwaj widelcem i piecz 6-7 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
  2. Gdy tartinki się zezłocą wyjmij je z piekarnika, przestudź i przyciśnij każde ciastko, by trochę je spłaszczyć.
  3. Umyj rukolę, wysusz i przełóż do malaksera. Dodaj pestki słonecznika oraz oliwę i zmiksuj. Do uzyskanego pesto dodaj rozdrobniony widelcem serek.
  4. Masę nałóż na tartinki, udekoruj kawałkiem pomidorka, posiekanym szczypiorkiem i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE