Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 500 g tortellini
ugotowane, z farszem grzybowym - 1 sztuka cebula
- 4 ząbki czosnek
- 2 sztuki cukinia
małe - 250 g pomidorki koktajlowe
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 50 g ser parmezan
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Tortellini wrzuć na chwilę do osolonego wrzątku, by je podgrzać. Następnie odcedź i odstaw do ocieknięcia. Zachowaj odrobinę wody, w której się podgrzewały tortellini.
- Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Cukinie umyj i obieraczką do ziemniaków pokrój w długie, cienkie plasterki. Pomidorki koktajlowe opłucz i przekrój. Parmezan zetrzyj na duże wiórki.
- Na rozgrzanej na patelni oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pokrojoną cukinię oraz pomidorki. Całość podgrzewaj przez chwilę. Następnie zawartość patelni wymieszaj z tortellini. Podlej wszystko odlaną wcześniej wodą z gotowania makaronu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i podgrzej.
- Gotowe danie podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane wiórkami parmezanu.
Źródło przepisu: Smacznego!