Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 osób
Składniki
- 10 sztuk placki tortilli
- 800 g groszek konserwowy
- 500 g fasola biała
z puszki, konserwowa - 700 g przecier pomidorowy
Passata - 1 puszka pomidory krojone
- 300 g ser żółty
- 1 łyżeczka kminek
- 1 sztuka por
- oliwa z oliwek
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por.
- Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę.
- Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.
Źródło przepisu: informacja prasowa Fly PR