Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie tortilli
- kilka liści sałaty
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 sztuka duży pomidor
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka zielony ogórek
- 1 sztuka ogórek małosolny
- sos czosnkowy
- keczup
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidora obierz ze skórki i razem z rzodkiewką i cebulą pokrój w plasterki. Zielony ogórek umyj, obierz ze skórki i razem z ogórkiem małosolnym pokrój w cienkie plasterki.
- Tortille wyjmij z opakowania i podgrzej w kuchence mikrofalowej. Każdy placek tortilli posmaruj sosem czosnkowym i ułóż na nim sałatę, a potem warzywa. Dopraw solą i pieprzem. Polej sosem czosnkowym oraz keczupem i zawiń dolną część tortilli do góry, by powstała kieszonka, a następnie zawiń placek w rulon.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka