Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki tortille
2 sztuki czerwone cebule
2 ząbki czosnku
1 sztuka kula mozzarelli
2 łyżki oleju rzepakowego
4 sztuki garści rukoli
sól
pieprz
ostra mielona papryka
1 łyżka soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy się zeszklą oprósz solą, pieprzem i ostrą papryką.
- Rukolę umyj i dokładnie osusz. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w półplasterki.
- Na każdym placku tortilli ułóż warstwę sałaty, skrop ją lekko sokiem z cytryny. Na niej ułóż kawałki mozzarelli, a następnie cebulę. Zwiń tortille w ruloniki i pokrój w mniejsze porcje.
Źródło przepisu: moje smaki życia