Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
8 kromek chleb tostowy
8 plastrów ser mozzarella
8 łyżeczek pesto
pomidorowe1 łyżeczka przyprawa prowansalska
8 sztuk jaja przepiórcze
ugotowane na twardo8 sztuk pomidorki koktajlowe
2 sztuki pomidory
mięsiste24 listki bazylia
4 łyżki majonez
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory pokrój w plasterki. Pomidorki koktajlowe pokrój na 4 części, zachowując kształt kwiatu. Jajka obierz.
- Chleb posmaruj pesto, następnie ułóż po 2 plastry pomidora, nakryj serem i posyp przyprawą. Wstaw do gorącego piekarnika, zapiekaj, aż ser się zrumieni.
- Przed podaniem każdy tost posmaruj majonezem, centralnie ułóż pomidorki, a w środek włóż jajko. Udekoruj listkami bazylii.
Źródło przepisu: Twoje przepisy