Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tosty z jajkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 10 sztuk kromek chleba
  • masło do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • masło
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę oraz czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i zeszklij cebulę z czosnkiem. Jajka wbij do miski, rozkłóć trzepaczką, dopraw solą oraz pieprzem i wlej na patelnię z cebulą. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.
  2. Kromki chleba przyrumień w tosterze i odłóż do ostygnięcia. Następnie posmaruj je masłem i nałóż jajecznicę. Danie udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE