Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
5 sztuk jajek
10 sztuk kromek chleba
masło do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
1 sztuka cebula
1 ząbek czosnku
masło
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę oraz czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i zeszklij cebulę z czosnkiem. Jajka wbij do miski, rozkłóć trzepaczką, dopraw solą oraz pieprzem i wlej na patelnię z cebulą. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.
- Kromki chleba przyrumień w tosterze i odłóż do ostygnięcia. Następnie posmaruj je masłem i nałóż jajecznicę. Danie udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Smacznego!