Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tosty z jajkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 10 sztuk kromek chleba
  • masło do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • masło
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę oraz czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i zeszklij cebulę z czosnkiem. Jajka wbij do miski, rozkłóć trzepaczką, dopraw solą oraz pieprzem i wlej na patelnię z cebulą. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.
  2. Kromki chleba przyrumień w tosterze i odłóż do ostygnięcia. Następnie posmaruj je masłem i nałóż jajecznicę. Danie udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE