Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Tradycyjne kluski śląskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • mąka ziemniaczana
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, przeciśnij przez praskę. Następnie ugnieć ziemniaki w misce i podziel na 4 równe części. 1/4 wyjmij i rozłóż równomiernie na pozostałych, a lukę wypełnij mąką ziemniaczaną. Dodaj jajko, sól i wyrób gładkie ciasto.
  2. Z ciasta formuj kulki, zrób w środku dziurkę palcem. Włóż na lekko osolony wrzątek z łyżeczką oleju. Gotuj do wypłynięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE