Dzisiaj jest: Niedziela, 14.08.2022 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Uszka z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • mąka
  • zimna woda
    Farsz
  • ugotowane grzyby
  • ugotowane warzywa
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 sztuki cebule

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dobrze odciśnij i wraz z warzywami zmiel je w maszynce do mięsa. Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone cebule, dodaj do grzybów i warzyw. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj.
  2. Mąkę przesiej na stolnicę, zrób z niej kopczyk i stopniowo wlewając wodę, wyrabiaj ciasto. Kawałki ciasta rozwałkowuj i wycinaj małym kieliszkiem kółeczka. Na każdy placuszek nałóż porcję farszu i zlep brzegi jak pierogi.
  3. Połącz końce każdego pieroga, a czubek uszka wywiń na zewnątrz. Uszka wrzucaj na osolony wrzątek, a gdy wypłyną wyjmij je. Podawaj z barszczem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE