Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Warzywna frittata


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Warzywna frittata to przepis na wegetariańskie danie inspirowane kuchnią włoską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  cebula
  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 1 łyżka  olej
  • 90 g  marchew
    młoda
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 180 g  cukinia
  • 3 sztuki  jajka
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
    słodka
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • 2 łyżki  szczypior
    posiekany
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i pokrój w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmaż ziemniaki, aż będą rumiane.
  2. Cebulę oraz cukinię pokrój w półplasterki, marchewki w talarki, a paprykę w paski. Warzywa dodaj do ziemniaków na patelni. Podsmażaj do momentu, aż jarzyny zmiękną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp natką pietruszki i szczypiorkiem.
  3. Jajka wbij do miski, rozkłóć. Dopraw je do smaku solą oraz słodką papryką i wymieszaj. Masę jajeczną wylej na patelnię. Przykryj pokrywką i poczekaj, aż jajka się zetną. Przewróć placek na drugą stronę i podsmaż przez chwilę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 4

Przepisy: 31


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

frittataprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE