Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Warzywne burgery z brokułowym kotletem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

    Kotlety
  • 1 sztuka brokuł
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka jajko
  • garść orzechów włoskich
  • garść bułki tartej
  • świeżo zmielony czarny pieprz
    Dodatkowo
  • 1 sztuka bułka grahamka
  • 1 sztuka ogórek szklarniowy
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka awokado
  • sos czosnkowy
  • kilka liści sałaty

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Orzechy upraż na suchej patelni i drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Brokuł rozgnieć widelcem, dodaj cebulę, czosnek, jajko, orzechy i bułkę tartą. Dopraw pieprzem i wymieszaj. Z uzyskanej masy formuj kotlety i smaż je z obu stron na rumiano.
  3. Pomidora, ogórek i awokado pokrój w plasterki. Bułkę przekrój wzdłuż na pół, podpiecz i posmaruj sosem. Na bułce ułóż sałatę, plasterki pomidora i ogórka. Ponownie polej sosem. Połóż kotlet z brokułu i plasterki awokado. Przykryj drugą częścią bułki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE