Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Warzywne krokiety z bryndzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  sypkich ziemniaków
  • 1/2 sztuki brokuła
  • 1 sztuka duża cebula
  • olej do smażenia
  • 2-3 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • 200 g  bryndzy
  • 3-5 łyżek  mąki
  • bułka tarta
  • ziarna sezamu
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Brokuła zblanszuj we wrzącej, osolonej wodzie, odsącz i podziel na różyczki.
  2. Cebulę obierz, pokrój na ćwierć plasterki i podsmaż na 1 łyżce rozgrzanego oleju.
  3. Tak przygotowane warzywa zmiel w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodaj lekko ubite jajka, sól, pieprz i wymieszaj.
  4. Następnie dodawaj porcjami bryndzę oraz mąkę i starannie ucieraj.
  5. Z powstałego ciasta formuj podłużne krokieciki. W misce wymieszaj bułkę tartą z sezamem i panieruj w niej krokieciki. Smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE