Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1/2 opakowania mieszanka chińska
- 100 g ser żółty
- 2 ząbki czosnek
- oliwa
- sos sojowy
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1 opakowanie ciasto francuskie
- 1 sztuka jajka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto francuskie rozmroź. Ser żółty zetrzyj na tarce. Warzywa podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Następnie dodaj posiekany czosnek i smaż, aż woda odparuje. Na koniec dopraw do smaku sosem sojowym, solą oraz pieprzem i przestudź. Ser dodaj do warzyw, wymieszaj.
- Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdym połóż łyżkę farszu, złóż na pół, sklej trójkątne pierożki. Pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem, przełóż na blachę.
- Tak przygotowane pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 25 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Moja kuchnia