Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wegetariański gulasz z warzywami, ciecierzycą i kuskusem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka ciecierzycy
  • 1 sztuka cebula
  • 1/4 łyżeczki  papryczki chili w proszku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • oliwa z oliwek
  • 2 sztuki puszki pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • świeża kolendra lub pietruszka
  • 1/2 opakowania  kuskusu

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski.
  2. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Następnie dodaj paprykę i smaż przez 5 minut, aż zmięknie. Dodaj ciecierzycę, pomidory i chili. Gotuj wszystko przez 10 minut.
  3. Wodę zagotuj z odrobiną soli, a następnie zalej wrzątkiem kuskus. Przykryj kaszkę talerzykiem i odstaw na 10 minut.
  4. Ugotowany gulasz dopraw drobno posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Podawaj z kuskusem, udekorowany kolendrą lub pietruszką.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE