Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
150 g pieczarek
1/2 sztuki czerwonej papryki
4 sztuki różyczki brokułu
2 łyżki kukurydzy z puszki
5 sztuk fasolek szparagowych
3 łyżki startego żółtego sera
sól
pieprz
1-2 łyżki majonezu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, ugotuj w osolonej wodzie i pokrój na mniejsze kawałki. Brokuł oczyść, podziel na małe różyczki i sparz. Fasolę szparagową podgotuj w osolonej wodzie i pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki, brokuł oraz fasolkę wrzuć do miski. Dodaj 2 łyżki kukurydzy odsączonej z zalewy, majonez oraz starty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na kwadraty i wyłóż nim foremki do muffinów tak, aby wystawały rogi. Ciasto wypełnij farszem i zakryj go bokami ciasta. Sakiewki piecz 20 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników