Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g makaron spaghetti
1 puszka pomidory krojone
1 sztuka cebula czerwona
2 ząbki czosnek
1/2 puszki ciecierzyca
1 łyżka pestki słonecznika
2 łyżeczki olej kokosowy
8 listków bazylia
sól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Do pomidorów dodajemy ciecierzycę, słonecznik oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem.
- Blendujemy wszystko, pozostawiając grudki ciecierzycy, aby sos nie był jednolity.
- Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
- Sos podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy makaron polewamy sosem i zdobimy bazylią.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl