Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g makaron spaghetti
- 1 puszka pomidory krojone
- 1 sztuka cebula czerwona
- 2 ząbki czosnek
- 1/2 puszki ciecierzyca
- 1 łyżka pestki słonecznika
- 2 łyżeczki olej kokosowy
- 8 listków bazylia
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Do pomidorów dodajemy ciecierzycę, słonecznik oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem.
- Blendujemy wszystko, pozostawiając grudki ciecierzycy, aby sos nie był jednolity.
- Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
- Sos podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy makaron polewamy sosem i zdobimy bazylią.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl