Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wegetariańskie tortano


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 15 g  drożdży
  • 200 ml  wody
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  miodu
  • 250 g  mąki pszennej
  • 1 łyżka  soli
    Nadzienie
  • 1 sztuka cebula
  • 8 sztuk pieczarek
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Nadzienie: Cebulę obierz, pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż, aż woda odparuje. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Ciasto: Do pokruszonych drożdży dodaj trochę wody oraz 3 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
  3. Wyrośnięte drożdże połącz z pozostałymi składnikami. Wyrób gładkie ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
  4. Blat posyp mąką i rozciągnij na nim ciasto tak, by powstał prostokąt o grubości 1 cm. Ułóż na nim nadzienie i zwiń jak roladę. Uformuj wieniec i przełóż go na blachę wysmarowaną tłuszczem. Odstaw na 30 minut. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE