Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Węgierskie langosze


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 kg  mąki pszennej
  • 1 opakowanie  świeżych drożdży
  • 400 ml  mleka
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  cukru
  • olej
    Sos czosnkowy
  • 1 sztuka śmietana 18%
  • 1 sztuka mały majonez
  • przyprawa gyros
  • 8 sztuk dużych ząbków czosnku
    Dodatkowo
  • starty ser żółty
  • keczup

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Z 6 łyżek mleka, cukru i drożdży przygotuj zaczyn, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Po 15 minutach wlej go do pozostałego mleka i połącz z mąką oraz solą. Wyrób ciasto. Jeśli jest klejące, dosyp mąki. Odstaw ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Podziel ciasto na części i rozwałkuj na cienkie placuszki. Smaż langosze na gorącym, głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.
  2. Sos czosnkowy: Wymieszaj śmietanę, majonez, przyprawę gyros i zmiażdżony czosnek.
  3. Posmaruj langosze sosem czosnkowym, posyp startym żółtym serem i udekoruj keczupem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE