Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka kapusta włoska
- 1 szklanka soczewica
żółta, ugotowana - 2 sztuki cebula
szalotka - 2 łyżki masło
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - majeranek
do smaku - 1 sztuka granat
- 1/2 sztuki mango
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę włóż do wrzątku na 10 minut, po czym przelej zimną wodą, odsącz i odstaw do przestygnięcia. Następnie obierz ją z liści. Liście średniej wielkości włóż ponownie do wrzątku na 3 minuty, wyjmij i ostudź.
- Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj ugotowaną soczewicę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Przełóż do miski i odstaw do wystygnięcia. Następnie dodaj ziarna granatu i pokrojone w kostkę mango. Wymieszaj.
- Liście kapusty rozłóż, łyżką nakładaj farsz z soczewicy i zwijaj liście formując gołąbki. Gotowe gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 10 minut do nagrzanego piekarnika.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia