Dzisiaj jest: Niedziela, 17.01.2021 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Wstążki w sosie bazyliowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 ząbki  czosnku
  • 100 g  orzeszków pinii
  • 4 sztuki kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • 2 pęczki  bazylii
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 3 łyżki  octu winnego
  • 125 ml  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  startego parmezanu
  • 250 g  pełnoziarnistego makaronu
  • 250 g  zielonej fasolki szparagowej

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię i natkę pietruszki umyj, osusz i pokrój. Czosnek obierz. Chleb pokrój w kostkę. Zmiksuj wszystko z zieleniną, orzeszkami, octem i oliwą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj parmezan i wymieszaj.
  2. Fasolkę umyj, odetnij końce, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. 3 łyżki wywaru z gotowania fasolki wymieszaj z sosem.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź. Następnie wymieszaj go z fasolką i połową sosu. Porcje wyłóż na talerze i polej pozostałym sosem. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE