Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka dynia
Hokaido - 1 opakowanie ciasto kruche
- 200 ml śmietana
30% - 1 opakowanie ser kozi
- 1 opakowanie chrupiąca sałatka Bakalland
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta zioła
świeże
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut.
- Formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem.
- Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną.
- Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut.
- Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.