Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
400 g bakłażan
8 sztuk oliwki
zielone
1 opakowanie fix słodko-kwaśny
250 g śmietana
2 łyżki tłuszcz
do formy
100 g ser owczy
1 garść zioła
pieprz
świeżo zmielony, do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umyj bakłażany, odkrój końcówki. Bakłażany i oliwki pokrój w cienkie plasterki.
- Fix rozprowadź w śmietanie. Dodaj pokrojone bakłażany i oliwki. Dokładnie wymieszaj. Całość przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
- Ser owczy pokrusz i posyp nim bakłażany. Tak przygotowaną zapiekankę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 30 minut. Przed podaniem udekoruj ziołami.
Źródło przepisu: Dania zapiekane























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!