Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekane naleśniki z twarogiem i rodzynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki pszennej + 4 łyżki
  • 1 szklanka  mleka
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 500 g  białego sera
  • 200 g  śmietany 18%
  • 50 g  rodzynków
  • 2 łyżki  cukru
    Dodatkowo
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  cukru + 3 łyżki
  • 16 g  cukru wanilinowego
  • 20 ml  śmietanki 30%
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Do miski przesiej mąkę. Dodaj mleko, jajka, sól i odrobinę wody. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Smaż naleśniki na lekko natłuszczonej, rozgrzanej patelni.
  2. Farsz: Zmiel biały ser. Dodaj śmietanę, cukier oraz rodzynki i wymieszaj.
  3. Zapiekane naleśniki: Naleśniki posmaruj twarogiem, zwiń w rulony i ułóż w formie do zapiekania. Jajka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaj śmietankę i wymieszaj. Powstałym sosem polej naleśniki i zapiekaj w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE