Dzisiaj jest: Sobota, 16.10.2021 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zapiekanka jajeczno-ziemniaczana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 2 sztuki cebule
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 2 łyżki  margaryny
  • 1/2 łyżeczki  posiekanego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na cienkie plasterki. Cebule obierz i posiekaj.
  2. Pokrojone warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej roztrzepanymi jajkami. Wierzch posyp tymiankiem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zapiekaj 30-40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE